Ergene Anadolu Lisesi

Vizyon: Donanımlı sınıf ve laboratuvarlarıyla girişken, sorgulayıcı, üretken bireyler yetiştiren, üniversite giriş başarısını en üst düzeye çıkarmış seçkin okullardan biri olarak çağdaş eğitim dünyasında yer edinmektir.

Misyon: Öğrencilerin ilgi,istek ve yeteneklerine değer verilen,çağdaş teknolojinin gerektirdiği tüm eğitim ve öğretim araçlarının kullanıldığı, bilimsel düşüncenin hakim olduğu, Cumhuriyet ilkelerine bağlı, vatanını milletini seven öğrenciler yetiştirmektir. Ergene ilçesinin ilk ve tek Anadolu Lisesi olan ve 2014 - 2015 Eğitim Öğretim Yılında faaliyete giren okulumuz sabah 8.30’dan öğleden sonra 15.35’e kadar tam gün eğitim vermektedir. 26 kadrolu öğretmenimizle dinamik bir ekibe sahip okulumuzda; etkileşimli tahtalı 21 derslik kapasitesi bulunmakta ve 2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılında yeni gelecek (4 Şube) 136 dokuzuncu sınıf öğrencimizle öğrenci sayımızın 606’ya ulaşması beklenmektedir.. 4800 m2 bahçeye sahip okulumuzda; 1 Bilgisayar Laboratuvarı, 1 Fen Laboratuvarı, 1 Konferans Salonu, öğrencilerimizin yiyecek içecek ihtiyaçlarını karşılayabileceği 1 adet kantin bulunmaktadır. Merak duygusuyla perçinlenen genç nesillerin bilimin ışığında teknolojik araçlarla bilgiye ulaşmaları asıl gayemizdir. Ayrıca İngilizce ve Almanca dil eğitimi alan her öğrencimizin ilgi ve yeteneklerine göre; öğrenci, veli ve öğretmenlerimiz işbirliğinde planladığımız hedeflere ulaşmak için akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerini de güçlendirmeye çalışmaktayız.

Başarılar:

Yabancı Dil: İngilizce-Almanca
Servis Bilgisi: Özel Servisler, Taşımalı eğitim
Taban-Tavan Puan Bilgileri: OKULUMUZ YEREL YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALIMI YAPMAKTADIR.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://ergeneanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - Marmaracık Mah. 5. Cad. No1 ERGENE / TEKİRDAĞ

Yerleşim Yeri - Marmaracık/ ERGENE

Adres - Marmaracık Mah. 5. Cad. No1 ERGENE / TEKİRDAĞ

Ulaşım Okulumuza ulaşım belediye otobüsleri ve minibüslerle sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Çorlu Merkeze 13 km